O Medlin Olbrajt smo pisali prije par dana, kada smo se dotakli njene lične karte i njene mladosti, kada je itekako bila povezana sa bivšom Jugoslavijom, jer je njen otac bio američki ambasador u Beogradu 1939 i 1956 godine I ne samo to, jer je bila u velikoj ljubavi sa jednim crnogorcem, koji se zvao NJegoš i koji je prevaren sa njene strane, a ona je zatrudnila sa drugim muškarcem. 

Na sjednici spoljnog komiteta koji je prije par dana održan u Vošingtonu, opet je bilo govora o samom Balkanu a na njemu je svoje učešće uzela i Medlin Olbrajt, koja po svemu sudeći ne može nikako bez balkanskih smicalica i anegdor. Ipak ona najbolje zna kakve su relacije između naroda u ovom kraju, a koji su i više nego diskutabilni i na klimavim nogama kao i uvijek. 

Ona se zauzela za Kosovo, te je naglasila da je ona itekako jedna primjerena i normalna zemlja, te će se svakako založiti u visokim američkim institucijama da ona uđe u Evropsku Uniju. Ne želi više da sluša stalna previranja između Srbije i Kosova na tu temu, to će se desiti prije ili kasnije. Ona je napomenula i to da se svi varaju kako misle da je novi američki predsjednik Džo Bajden neinformisan, o dešavanjima na ovim prostorima. 

Ona mu je već sve detaljno pojasnila, ko je u kakvim odnosima i koga treba pogurati i ohrabriti, a koga malo potkačiti i po repu. Drago joj je što je  i nakon 25 godina na Balkanu sve u redu, ali ne voli što je situacija i dalje zategnuta. 

Preporučeno