Danas malo o novostima koje nam dolaze sa naše javne scene, a tema će nam biti Zvezde Granda, muzičko takmičenje koje je broj jedan već godinama unazad, i koje nema konkurenciju. Još jedna sezona je iza nas, koja se završila zvanično sinoć, kada je održano i finale gdje smo na kraju saznali i ko je ovogodišnji pobjednik.

Za pobjedu se sinoć borilo ukupno 16 kandidata, a nakon proglašenja pobjednika, atmosfera u studiju dostugla je svoj vrhunac, dok pobjednik ne može sebi da dođe od sreće i uzbuđenja. Pobijedio je mladi takmičar Nermin Hadžić koji je iz Bosne i Hercegovine. Naime, na kraju od 16 takmičara, koliko ih je ukupno bilo u finalu, na kraju ostali su Nermin i Aleksandar Josofovski. Na kraju ubjedljivu pobjedu, sa velikom razlikom u broju glasova odnio je Nermin, koji je prema mišljenju publike bio najbolji, i koji je ovu pobjedu sigurno zaslužio.

Inače u toku večeri održana su tri kruga pjevanja, a nakon svakog kruga po nekoliko kandidata bivalo je izbacivano, na osnovu glasova koji su u tom trenutku došli, i nakon prvog presjeka. U četiri najbolja prošli su Aleksandar Josifovski, Nermin Hadžić, Kenan Dervišević i Sandra Mladenović, koji su se opet predstavili sa novim pjesmama koje su odabrali zajedno sa svojim mentorima, a onda su na kraju ostali Aleksandar i Nermin, koji je na kraju odnio pobjedu, a treba naglasiti i to da je njegova mentorica bila pjevačica Viki Miljković. Ostatak teksta pročitajte ovde.