Elisana Silva je postala svjesna svoje izuzetne visine kada je imala manje od deset godina. Već je bila visoka 175 centimetara, nadmašujući svoje vršnjake i članove porodice. Međutim, njen nalet rasta nije tu stao i sada je visoka preko dva metra sa 26 godina. Uprkos relativno prosječnoj visini njenih roditelja – Ana Maria Ramos ima 162 centimetra, a Luiz Jorge 170 centimetara – genetika je isključena kao uzrok Elisanine izuzetne visine.

Kada je imala deset godina, Elisanina visina postala je razlog za zabrinutost jer je iskusila bol u kostima i pritisak u glavi zbog brzog rasta. Njena porodica je zatražila medicinsku pomoć, ali ih je finansijska situacija sprečila da priušte neophodne pretrage.Elisanina priča je privukla pažnju kada je brazilska televizijska mreža pokrila troškove njenih medicinskih pregleda. Ovi pregledi su otkrili da je Elisanino stanje uzrokovano benignim tumorom na hipofizi, što je dovelo do prekomjerne proizvodnje hormona rasta. Uprkos tome što se dugo vremena osjećala nesigurno zbog svoje visine, Elisana je naučila cijeniti svoju jedinstvenu visinu i nalazi podršku svoje porodice.

Smatra da je važno ne dozvoliti negativnim komentarima ili osudama da utiču na nečiji život i ostati vjeran sebi. Elisana je savladala mnoge izazove u svom životu i zahvalna je Bogu na naučenim lekcijama. Ona ohrabruje druge da ne dopuste da drugi osuđuju njihov izgled ili koga vole i da daju prednost tome da ostanu vjerni sebi kako bi živjeli ispunjenim životom.

Preporučeno