U današnje vrijeme na našim ulicama možemo vidjeti jako puno pasa i mačaka, a većinom su to životinje, koje su rođene i žive na ulici. Ali, isto tako možemo da vidimo i pse i mačke, koje su živjele donedavno u kućama, ali su jednostavno izbačene napolje, jer neodgovorni vlasnik ne želi više da se bavi i zanima sa njima. 

Shvatio je da je velika odgovornost, i da je to faktički kao živo biće, tako da jednostavno više nema vremena za to, i onda shvati da je najbolja i najrealnija odluka da ga izbaci napolje. Mi vam danas donosimo jednu jako zanimljivu priču kja nam dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Tamo azili za pse, rade punom parom, i jako rijetko možete vidjeti napuštenog psa ili mačku na ulici.

Glavna uloga današnje priče je amerikanka Kelly Shields, koja je došla u azil za pse u namjeri da udomi jednog psa, i odmah joj se svidio jedan bijeli, za kojeg se odmah vezala, i odlučila je da jednostavno mora biti njen. Ona je kod kuće već imala jednog psa, koji se zvao Bruer, ali ovaj mješanac pit bulla ju je jednostavno osvojio za sva vremena. 

Čim je sjela u automobil, shvatila je da nešto nije u redu sa njim. Osjetio se jako loš miris, kao da je nešto trulo, i odmah je shvatila o čemu je riječ, u azilu nije imala šanse da takvo nešto i osjeti jer je bilo puno drugih pasa oko nje, i još su bili napolju. Kada mu je malo bolje pogledala ispod vrata, vidjela je veliku ranu koja je bila duboka 4, a duga 12 centimetara. Dala mu je ime Roko.

 

 

Preporučeno