Iz jednog engleskog gradića Saton, žena Rit Oton, majka četvero dece je ispričala za britanske medije kako je 28. augusta petrpela velike povrede, nakon batina koje joj je zadao nepoznati rasista. Naime, on je vređao njenu decu na rasnoj osnovi, zato što ih je ona dobila u braku sa muškarcem sa Kariba.

Sve je počelo oko 23 sata uvečer, kada je Rit ugledala nekog nepoznatog muškarca blizu njene kuće. Prišla je i upitala da li mu treba pomoć, a on je onda nasrnuo na nju.”Kada mi je prišao ugledala sam kako steže pesnicu, onda me je udario po levoj strani lica. Ležala sam na podu i trpela strašne bolove, a on je prišao i počeo me šutirati u rebra. Izgovarao je odvratne reči na račun moje djece koja su iz mješovitog braka. Vrištala sam od bolova, on je tada pobjegao. Nekako sam ustala i pobjegla u kuću, uplašila sam se da će se vratiti”- rekla je Rin.

Poslije dva dana je došla u bolnicu, tada joj je ustanovljeno da su joj polomljena rebra, jedan prst, a posle je pretrpela i prelom jagodične kosti. Rit je rekla kako je danima nakon tog događaja morala da jede i pije na slamčicu.
“Nekoliko dana posle, otok i modrice su se povukle, a rekli su mi ukoliko povrede na licu ne zacele, morati ću na operaciju.

Cijela ova situacija je  jako uplašila Rit, sada živi u strahu da bi se nasilnik možda mogao vratiti. Isto tako, prije svega toga vdijela je snimao njenu kuću telefonom. Rit je napadača opisala kao beloputog muškarca, otprilike nekih 45-50 godina, proćelav sa tetovažom na vratu.

Preporučeno