IAKO JE PROŠLO GOTOVO NEŠTO VIŠE OD 30 GODINA OD GRAĐANSKOG RATA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI, NE PRESTAJU ČARKE, SVAĐE I NESUGLASICE MEĐU BIVŠIM NARODIMA U EX YU. TO JE SADA U PUNO MANJEM OPSEGU, ALI IPAK MORATE PAZITI AKO DIOLAZITE U ZAGREB SA BEOGRADSKIM TABLAMA I OBRATNO. TO JE PUNO IZRAŽENIJE U MANJIM SREDINAMA, A JEDNA SLIČNA NEOBIČNA SITIACIJA DESILA SE JUČER U CENTRU BEOGRADA.

Rezultat slika za CENTAR BEOGRADAPrizor parkiranog automobila na Novom Beogradu sa hrvatskim tablicama i jako zanimljivim natpisom, pojavila se danas na društvenoj mreži Tviter i očekivano izazvala lavinu reakcija. Odmah se krenula prepucavanja, ali dosta šaljivih komentara j bilo na ovu temu.

Na ovoj, ajko zanimljivoj fotografiji se vidi automobil zagrebačkih registarskih pločica, a na zadnjem staklu i poruka: “Ja sam Srbin, molim vas čuvajte mi auto”. Eto, pa da nije sramotno i tužno, možda bi bilo i smiješno. Strah da bi mogao pretrjpeti štetu na automobilu sa registarskom tablicom na kojoj je “šahovnica”, navela je ovog gospodina na mnoge stvari, kako se pretpostavlja, vlasnika da ostavi ovu poruku.

Nije prvi slučaj da se dese ovakve stvari, prije par mjeseci u Dubrovniku, čovjek sa Beogradskim tablicama uopšte nije pronašao svoje tablice niti blizu auta. Zato, u Bosni i Hercegovini imaju unikatno rješenje, bez obzira iz kojeg entiteta dolazite, sve su oznake univerzalne, tako da ste sigurni na bilo kojem području BiH.

Šta reći za kraj ove Beogradske priče? Ipak, sa obzirom na veliki broj vozila sa inostranim tablicama, mađu kojima i Republika Hrvatska, koji se mogu videti u srpskoj prijestolnici, strah je možda i suvišan, ali ipak ovaj gospodin, je ipak dospio na naslovnice svih Balkanskih portala.