Kako ste po naslovu zaključili, u nastavku današnjeg članka vam donosimo jednu novost o kojoj pišu skoro svi regionalni mediji, a radi se o tome da je avion Croatia Airlinesa, koji je sinoć iz Zagreba sletio na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, a ovaj avion na sebi ima oštećenja za koja se vjerovali ili ne sumnja da su nastali iz vatrenog oružja, tačnije da je pucano na ovaj avion.

Pilot koji je ovim avionom upravljao je pri slijetanju na pistu Međunarodnog aerodroma Sarajevo, odmah prijavo pomenuto oštećenje na avionu, a prema nezvaničnim informacijama, kako smo već naveli na samom početku oštećenja su nastala iz vatrenog oružja. O ovom slučaju odmaj je obaviješteno i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, a u toku je i uviđaj na sarajevskom aerodromu. Inače u saopštenju stoji sljedeće:

“Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom avionom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH”. Također iz Tužilaštva je saopšteno da sigurnost putnika u toku vožnje nije bila ugrožena, dok će se detaljnim pregledom ustanoviti na koji način je došlo do oštećenja, kao i sigurnost aviona za dalju upotrebu. Još uvijek nije poznato gdje je avion oštećen i kako je uopšte došlo do ovog incidenta.

Preporučeno