Naša današnja tema će da bude poznati glumac Irfan Mensur koji iza sebe ima brojna pozorišna, filmdka i serijska ostvarenja, koji ima nevjerovatnu karijeru iza sebe, i neko ko je o kome u javnosti vrlo često čujemo neke novosti, ali ono što je neminovno jeste to da brojni detalji iz njegovog privatnog života nisu poznati javnosti, i o tome ćemo mi danas da pišemo.

Dakle, glumac je rođen u Sarajevu 1952.godine kao Irfan Kurić, a njegov otac Mensur rodom je iz Niša i potiče iz begovske porodice iz Donjeg Vakufa, a njegova majka Nada Wasche potomkinja je grofske porodice Alaupović, tako da on sa majčine strane oma češke, mađarske i hrvatske korjene. Kada je on bio treća godina u Gimnaziji odlučio je da se iz Sarajeva preseli u Niš, gdje je on nastavio da živi sa svojim ocem i sa njegovom novom suprugom Miroslavom Mimom Vuković, i ona je zaslužna tome da se Irfan počeo da interesuje za glumu, i što je odlučio da upiše Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju, i on se tada seli u Beograd i donosi odluku da svoje prezime promijeni u Mensur, tačnije u očevo ime.

Glumac iza sebe ima dva braka, a u prvom sa manekenkom Ljiljanom Perović dobio je sina Filipa, dok je u braku sa glumicom Srnom Lango dobio sina Pavla, a ono što je zanimljivo jeste to da on nikada nije krio da je Srninog sina iz prvog braka Aleksu uvijek smatrao svojim djetetom. U jednom intervjuu jednom prilikom on je rekao kako bi iza sebe ostavio nešto, da bi stvorio malu porodičnu lozu, a rekao je i to da su njegovi roditelji znali za njegove namjere i da se tome nisu protivili. Vaša mišljenja? Pišite nam u komentarima ispod.

Preporučeno