U nastavku današnjeg članka se bavimo sa temom koja je jako bitna, a riječ je o zdravlju, koje je od velike važnosti svima nama, a koje smo također u jednu ruku zapustili i ne vodimo računa o zdravlju, barem ne onoliko koliko bismo trebali. Tako je mnogo ljudi, koji dobiju neku bolest, a da toga nisu ni svjesni, jer neke bolesti nemaju simptome, sve dok bolest ne uznapreduje baš. 

Jedna od tih bolesti, jeste r ak pluća koji nema simptoma sve dok bolest ne uznapreduje, a nažalost u nekim slučajevima nema ni spasa. Tako je jednoj ženi koja je iz Nju Džersija, i ona je otišla u Hitnu pomoć jer je imala bolove u ramenu, a onda joj je dijagnostifikovan r ak pluća, koji se proširio i na druge dijelove njegovog tijela, i ta žena je nažalost umrla 25 dana kasnije.

Ona je imala 76.godina, a bol u ramenu i podlaktici kao i laktu, ona je osjetila nekoliko nedjelja prije nego što je odlučila da potraži pomoć od ljekara, a onda su ljekari objasnili kako se njoj sličan bol javio i na desnoj strani. Oni su joj uradili CT sken i biopsiju kostiju koji su otkrili da ima r ak po nazivu adenokarcinom, koji se javio u dnu lijevog plućnog krila, a koji se proširio na kičmu, rebra i nadbubrežnu žlijezdu. Iako se r ak nije proširio na rame, u kojem je osjećala bol, ljekari vjeruju da ga je uzrokovaka jedne od kan ceroznih lezija na kičmi. Ostatak teksta pročitajte ovde.