Jučer je svijet izgubio pravu ikonu pošto je legendarna pjevačica Tina Turner preminula u 83. godini u svom domu u Cirihu. Uprkos svojim hrabrim naporima da se izbori sa bolešću, Tina se dugo borila sa rakom debelog crijeva, a takođe je bila podvrgnuta transplantaciji bubrega nekoliko godina ranije. Osim toga, nosila se s visokim krvnim pritiskom u posljednje četiri decenije. Njena smrt je veliki gubitak za muzičku industriju i fanove širom svijeta. Predstavnici preminule osobe nedavno su dali javnu izjavu u kojoj su otkrili da je uzrok smrti prirodna pojava. Ovo saopštenje je bilo upućeno medijima i ima za cilj da pruži jasnoću i zatvorenost javnosti u vezi sa okolnostima smrti te osobe.

Tina Turner, poznata pjevačica, 2016. godine bila je suočena sa životno opasnom situacijom kada je morala na transplantaciju bubrega. Njena knjiga pod nazivom “Moja ljubavna priča” otkrila je da joj je život spasio suprug Ervin Bach, koji je nesebično donirao jedan od svojih bubrega. Unatoč činjenici da je Turner u vrijeme njihovog braka već imala 73 godine, ona se vjenčala sa Bachom 2013. Par se prvi put upoznao u Njemačkoj 1986. godine i od tada su nerazdvojni. Ovaj Bachov čin dobrote bio je zaista dar života koji je omogućio Turneru da nastavi živjeti i napredovati.

Odlomak iz knjige, kako prenosi Daily Mail, izražava kako percepcija života pojedinca nije bila usklađena s njihovim trenutnim stanjem, jer su toksini u njihovom tijelu preuzeli i uticali na njihovu sposobnost da jedu i istinski žive. Pojedinci su se našli u stanju preživljavanja, a ne u životu, i pomisao na smrt počela ih je gutati. Uprkos prihvatanju lošeg stanja bubrega, osoba se nije plašila smrti, već se pitala kada će ona nastupiti. 26. novembra 1939. godine Tina Turner je dovedena na ovaj svijet. Tragično, u srijedu, 24. maja 2023., preminula je u udobnosti vlastitog švicarskog doma, zemlje čiji je državljanin postala 2013. godine.

 

 

Preporučeno