jeta 1941. godine cijeli Bograd je bio oblijepljen sa sdvjema slikama i to Josipa Broza Tita i Draže Mihajlovića, na kojima se obojica traže živi ili mrtvi a ko ih uhvati slijedi mu nagrada od 100 hiljada njemačkih maraka, a to je svojevremeno pričao i poznati pjevač narodne muzike Cune Gojković. Za Cuneta se zna da je bio fenomenalan pjevač, čiji je raspom glasa bio za tri oktave, i mnoge njegove kolege su se čudile koliko dugo može da pjeva a da ne udahne vazduh. Znao je više od 4 hiljade pjesama

Njegova ploča “Kafu mi, draga, ispeci” je 1962. postala prva zlatna ploča u Jugoslaviji i na Balkanu. Njegove pjesme “Janičar” i “Samo jednom srce ludi” su uvrštene u 60 najljepših pjesama narodne muzike. Bio je jedan od omiljenih Titovih i Jovankinih pjevača, a uz Tita se veže i ova priča. Sve se dešavalo kada je Cune imao samo devet godina, u vrijeme Njemačke okupacije, kada su Tito i Draža, svako sa svojim namjerama krenuli u rat, a Cune je u Beogradu dočekao rat, te je jedne prilike ispričao i ovo:

”Sjećam se i plakata u junu ’41. kada je cijeli Beograd bio oblijepljen dvjema slikama: Josip Broz Tito i Draža Mihailović. I jedan i drugi traže se živi ili mrtvi, a ko ih uhvati, dobiti će 100.000 rajh maraka… Jao, svi mi, djeca, željeli smo da uhvatimo Broza, pa da dobijemo pare i kupimo bombone! Čiča Dražu ni slučajno ne bismo prijavili jer on je bio naš dragi komšija iz Bregalničke ulice sa najukusnijim trešnjama u dvorištu koje smo mi, klinci, redovno krali”

Preporučeno