Danas govorimo o možda najvećem problemu koji je prisutan kod ljudi a to je svakak o prekomerna težina. Žene su posebno opčinjene sa tim segmentom jer su još od davnih dana ubeđene da su uvek debele, pa makar imale 14 godina. To im je definitivno u genetskom kodu, pa zato uvek se trude da idu po svakojakim dijetama i da se iztgladnjuju. 

Međutim, u puno situacija više naškode sami sebi nego što ima efekta neka dijeta koja je pronađena na nekoj neproverenoj veb stranici. Nisu ni svesni da je svačij iorganizam totalno drugačiji, i da se dijeta treba napraviti na osnovu ljudskog metabolizma, trenutne težine i mnogih drugih faktora koji su jako bitni u ovom segmentu mršavljenja. 

Međutim, da se ne biste puno zamarali sa svim ovim, mi vam danas donosimo jednu jako zanimljivu tabelu koja ima veze sa vašom visinom, i koja je u stvari vaša idealna težina. Verujemo da ste do sada čuli da od vaše visine oduzmete broj 110, i to je onda vaša idealna težina. Međutim, i to je verzija rekla-kazala, koja i nije baš proverena, i nema toliko smisla. 

Ova tabela je na osnovu visine podeljena na 3 kategorije, a to su krhke osobe, normalne i široko kostne osobe. Sve što treba uraditi jeste da pogledate u koju kategoriju spadate. 

Preporučeno