Po mnogima, najbolji teniser na svijetu, svih vremena je Novak Đoković, mada mu ova godina baš i nije krenula na najbolji način, pa je na neko vrijeme bio i izgubio prvo mjeto na ATP listi, ali ga je veoma brzo i vratio. Za njega se zna da je u braku sa jelenom Đoković, te da su njih dvoje zajedno već nekih 15 godina, još od svojih tinejdžerskih dana. Ipak, kao i svi mladi ljudi , oboje su se zaljubljivali i prije nego li su se njih dvoje upoznali, te jedno u drugome našli ljubav za cijeli život. I dok je Novak bio u vezi sa Lidijom Popović, Jelena je bila sa još jednim teniserom Ivanom Bjelicom Giletom.

Kako su već pisali mediji, budući da su bili mladi, ove njihove veze nisu potrajale, a nakon raskida, Novak i Jelena su započeli svoju ljubavnu priču, koja traje i danas i koja je na kraju krunisana i brakom, kao i sa dvoje djece, Stefanom i Tarom. Ipak, ono što je interesantno je da Jelena nije jedina ljepotica koju je šarmirao Ivan Bjelica, jer je on prije izvjesnog vremena bio u velikoj ljubavi i sa poznatom glumicom Hristinom Popović. Ipak, 2018. godine mediji su pisali kako se ovaj par rastao nakon što je Hristina sa društvenih mreža bila obrisala sve njihove zajedničke fotografije uz citat Žan-Lika Godara:

” Oduvijek sam smatrao da će se muž i žena koji ne vole iste filmove na kraju razvesti.” Glumica je nakon toga bila poručila i ovo:” Da bi jedan odnos opstao, važna su zajednička interesovanja, kao i vrijednosti kojima se kroz život vodimo. Ali ja sam duduk po tom pitanju. Očigledno slabo kapiram sve na tu temu.”– Nakon toga se pisalo i da su se njih dvoje pomirili, ali to nikada nije potvrđeno.