Radiša Jovanović iz sela Trudelj koje se nalazi u blizini Gornjeg Milanovca ovako započinje svoju priču uz veseli osmijeh: “Ja sam u kući opozicija, a žene su vlast, znam da mnogi misle da nisam normalan, ali mi gledamo svoja posla”. Cijela ova priča nam dolazi iz Srbije, a rado se o tome da je veseli Radiša, koji je omiljen kod svojih komšija posljednjih 10 godina živi u zajednici sa dvije žene ispod istoga krova, a sa njima dvjema ima šestoro djece

Njegova prva žena Stojanka sa njim je u braku već 20 godina, i sa njom ima tri sina i kćerku. Njegova druga žena, Ana, je u njihovu kuću došla prije 10 godina, a sa njom je dobio još dvije kćerke. Radiša kaže da ne mari što su ga neki njegovi prijatelji ostavili zauvijek zbog njegove zajednice, te da ga zaobilaze u širikom luku, a li kaže da nije mnogo bolja situacija ni sa njegovom rodbinom i sa rođacima, koji ga većinom smatraju za ludaka i čudaka, a Radiša na sve to kaže:

“Ja sam najbogatiji čovjek na svijetu, imam čak dvije ljepše polovine i šestoro djece, pa ima li išta ljepše?! Imam šest sokolova i ponosan sam na to. Znam da mnogi misle da nisam normalan, ali mi gledamo svoja posla. Šta će ko da kaže, to nas ne zanima, vodimo svoj život i baš nam je lijepo! Ne obaziremo se na seoske priče, znamo da smo već godinama u centru pažnje i da se i dalje mnogi čude kako živimo. Ali to je naša stvar. Ja sam u kući opozicija, a žene su vlast” – rekao je Radiša. Ove dvije žene su izhavile novinarima kako se odlično slažu, te da između njih dvije nema baš nikakve ljubomore, jer svaka ima svoje mjesto u Radišinom životu.

 

 

Preporučeno