Jedan od poznatijih folk pevača malo starije generacije, koja je definitivno ostavila traga na muzičkoj sceni, pogotovo 80 ih godina prošloga veka je svakako i veliki pevač Mitar Mirić. Mnogi njegovi hitovi su i danas nezaobilazni na mnogih svadbama i na zabavam, a njegova pesma “Jači smo od sudbine”, je i dan danas himna narodne muzike u globalu.

Mirić je kao i svaki drugi pevač, skoro svaki vikend odsutan od kuće, ima nastupe, a tako se nedavno proširila i priča,, da jednostavno nije mogao da odoli jednoj devojci sa kojom je stupio u emotivnu vezu. Njegova supruga Suzana je žena koja ne voli da se eksponira u javnosti, pa tako retko ko zna i kako ona izgleda, a sada je isplivala i njena fotka kada je dobila bebu sa Mitrom. Inače Mitar je rođen 1957. godine u mjestu Bogutovo Selo kod Ugljevika u Bosni i Hercegovini.

Jošp u osnovnoj školi je shvatio da želi da bude pevač, a interesantno je to, da je čak u 6 razredu osnovne škole, kontra želje svojih roditelja, napustio osnovnu školu. U muzičke vode je krenuo početkom sedamdesetih godina kada je snimio nekoliko pjesama za Diskos, čak su i beograddski producenti shvatili njegov talenat, a to mu je otvorilo i vrata same jugoslovenke estrade. 

Preporučeno