Kako ste i sami mogli da zaključite u nastavku današnjeg članka vam donosimo jednu veoma zanimljivu priču, a riječ je o imenima koje roditelji masovno daju svojoj djeci. Inače budući roditelji su veoma uzbuđeni zbog dolaska bebe na ovaj svijet, pa pored svega što treba da srede prije nego se beba rodi, budući roditelji treba da se pozabave i sa time koje ime će da daju svojoj bebi, a roditelji se pretežno vode time da svojoj djeci daju neka moderna imena, ali isto tako i tradicionalna, pa je mnogo onih koji proučavaju i značenje imena, prije nego što se definitvno odluče koje će ime izabrati.

Upravo time ćemo da se bavimo u nastavku današnjeg članka, pa ćemo da pišemo o nekim imenima i njihovim značenjima, tako da ukoliko spadate u grupu onih koji gledaju i to, onda biste trebali da obratite pažnju. Dakle, mi danas govorimo o imenima koje roditelji u Srbiji daju svojoj djeci, i misle da su to srpska imena, ali zapravo ne znaju da neka od njih su stara arapska imena.

Imena poput Selma, Emina, Aida, Lejla, Sara su neka od popularnih imena koja se daju djevojčicama u Srbiji. Sara je recimo izvedenica od arapske riječi sarai-što u stvari znači kneginja. Jako je popularno i u Bosni i Hercegovini, a može se tumačiti kao međunarodno. Ema je još jedno ime koje je jako popularno,a koje inače potiče od njemačke riječi ermen, što znači univerzalan i cjelovit. Lejla na arapskom inače znači jedna noć, dok je ime Hana također arapskog porijekla, a znači-pametna i iskusna. Da li ste ovo znali? Pišite nam u komentarima ispod.

Preporučeno