Pjevačica Zlata Petrović je oduvijek važila za zavodljivu ženu koja je osvojila srca mnogih muškaraca iz estrade. Jedan od njih bio je i poznati harmonikaš Mirko Kodić , koji se u Petrovićevu zaljubio 1990.godine . Naime , poznato je da je taa Mirko bio u braku sa Jasnom .

 

 

Harmonikaš je sa svojom suprugom Jasnom duže vrijeme pokušavao dobiti dijete . I napokon kada je Jasna ostala u drugom stanju , Zlata je ušla u njegov život . Tada je Mirko napustio kuću koju je sedam godina dijelio sa bivšom suprugom i preselio se u stan da živi zajedno sa zlatom . Uprkos tome Kodić je prijetio bivšem svekru i zlatnim bivšim partnerima koji su još dugo čekali.

 

 

Naime , Kodić je prijavio policiji prijetnje koje je dobijao od Jasninog oca, koji je sa metkom u ruci došao kod njega da mu prijeti .Zlata je priznala kako je uvijek zadržavala čvrste odnose s porodicama bivših partnera , uključujući i njegovu suprug Svetlanu i njihovu kćer. Na nedavnom slavlju Emira Habibovića , Zlata Petrović pokazala je autentičnost svog simpatičnog odnosa s Kodićem . Bivši partner Zlate petrović prisustvovao je rođendanskoj proslavi Emirove kćerke u društvu sadašnje supruge , do je Zlata stigla sa sinom Jovanom . Uprkos njihovoj prošlosti , njih dvoje su se srdačno pozdravili kao prijatelji , bez obzira na njihovu prijašnju ljubavnu vezu.Zlata je rekla da je poznato da Mirkov razvod nije bio zbog njihove veze . Objasnila je da je njihov brak propadao i prije nego se ona pojavila u njihovom životu , te da nije ona jedini uzrok njihovog razvoda, je im e brak i prije ne bio na klimavim nogama.

 

 

Preporučeno