Zlatan Ibrahimović u 41. godini života oprostio se od nogometa i krenuo u nova sportska nastojanja. Odlučio se otisnuti u svijet padela, iznimno popularnog sporta. Jedan od najboljih golgetera svih vremena nedavno se zaljubio u zadivljujući tenis. Nakon uspjeha svog kompleksa za padel s 20 terena u Švedskoj prije nekoliko godina, Ibra je podigao još jedan impresivan centar za padel u Milanu.

 

 

Poput svojih kolega sportaša, poznati as strastveni je zaljubljenik u ovaj energični sport. S obiljem slobodnog vremena na raspolaganju, sada uživa u prilici da izađe na teren sa svojim pouzdanim reketom u ruci. Jasno je da švedski pojedinac posjeduje određeni šarm i magnetizam koji ga izdvaja od svake konkurencije. U svjetlu ovoga, napravio je hrabar izbor da izazove nikoga drugog do najvećeg tenisača koji je ikada živio, Novaka Đokovića, koji ovu titulu drži bez prepirke.

 

 

“Kad god ti je namješteno, Nole”, napisao je Ibrahimović na svom Instagram nalogu. Novakov odgovor bio je brz i trenutan, ne ostavljajući puno vremena za iščekivanje. Srpska superzvijezda je bez oklijevanja promptno reagirala na svog bliskog prijatelja. Novak je oduševljeno napisao: “Spreman sam i možeš računati na mene, brate!

 

 

“Kada stojimo ujedinjeni s jedne strane mreže, posjedujemo neukrotivu snagu.

 

Trenutačno je padel najbrže rastući sport na međunarodnoj razini. Teren je dimenzija 20×10 metara, s podlogom od umjetne trave koja je presvučena kvarcnim pijeskom. Teren je ograđen zidovima od pleksiglasa visokim tri metra. Padel se igra u parovima, s odvojenim odjelima za muškarce, žene i mješovite timove. Servis se izvodi u protivničkom terenu, a trajanje poena je produljeno jer je brzina loptice manja, mekša i ima manje odskoka. Reket koji se koristi u Padelu sličniji je reketu za squash.

Preporučeno