Sve je jučer iznenadila vest da je preminula Marina Tucaković u svojoj 67. godini života, a koja je bila poznata kao najveći tekstopisac na ovim prostorima, te žena koja je definitivno osvojila apsolutno sva srca sa svojim hitovima koji će se pevati doveka. Marina je nekoliko dana bila u veoma lošem stanju, bila je smeštena u bolnicu, priključena na respirator te je bila pozitivna na korona virus, a ako tome dodamo i njenu jako tešku dijagnozu koju je vukla poslednjih par godina, onda i ne treba da nas čudi ovakav epilog.

Njen organizam nije mogao više sve to da izdrži i Marina je izgubila svoju najvažniju bitku, ali je iza sebe ostavila muža koji je također pozitivan na korona virus. Marina je poznata da je sa svojim pesmama od mnogih pevača napravila velike pevače i pevačice, a malo ko zna da je to napravila i sa velikim Oliverom Dragojevićem, da li ste zanli za ovaj info? Ona je pre nekoga vremena, u jednoj TV emisiji otkrila kako je napisala legendarne stihove za pesmu ” “Podseti me šta to beše ljubav” koju je na Splitskom festivalu otpevao Dragojević, i koja je i dan danas jedna od njegovih najvećih hitova.

Oliver je nakonnesretnog građanskog rata bio poznat po tome da je uvek izjavljivao da ne želi više da peva u Srbiji i ostao je pri svome stavu, za razliku od drugih koji su tako obećavali, pa su opet dolazili za parama. Marina je otkrila kako Oliver nije lično tražio tu pesmu od nje, ali da su ljudi koji su tada sarađivali sa njime tražili od nje pesmu, te da im je ona dala ”Podseti me šta to beše ljubav”, a ona je jako brzo došla i do samog Olivera Dragojevića.

” On nije naručio tu pesmu to je bilo za Splitski festival i Tonči Huljić sa direktorom festivala tražio je pesmu od mene i Fute. Mi smo tu pjesmu ponudili njima, a Oliver je od nje napravio prelepu baladu” izjavila je onomad Marina.

Preporučeno