Jedna od najpoznatijih pjevačica u bivšoj Jugoslaviji je svakako Fahreta Jahić , koja je široj publici poznatija kao Lepa Brena.  Rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli. Brenna ima mlađu sestru Faketu i brata Faruka. Bila je uspješna i u košarci, a njena visina od 180 cm joj je mnogo pomogla. Trenirala je u klubu “Interplet” u Bourqueu. Nadimak “Brena” dobila je po profesoru fiskulture Vlade Bajeri. Upisala je srednju školu, sa sedamnaest se prijavila na takmičenje “Mladi građevinari” i otpjevala pjesmu “Sviraj više, prijatelju” pokojnog pjevača Kemala Montena.

 

 

 

Osvojila je prvo mesto i počela da nastupa na plesovima i takmičenjima sa Yudexi bendom. Ubrzo je krenuo u samostalnu karijeru. Pevala je “Sevdarinku” kod kuće dok je učila strane pesme koje je tražila publika. Nije preterano romantična osoba, prvi dečko koji joj se ozbiljno dopala bio je 5,6 godina stariji od nje, ali nisu bili zajedno. Godine 1979. preselio se u Beograd i upisao Prirodno-matematički fakultet, smer Turizam. Fahereta u početku nije verovala Saši Popoviću jer nije znala da peva narodne pesme. Međutim, brzo su pristali na saradnju na koju su se Brennerovi roditelji usprotivili. Nisu hteli da im ćerka bude kafanska pevačica, ali je ušla u voz i otišla da vidi nastup u Bačkoj Palanci.

 

 

 

Ubrzo je pronašao stalni posao u hotelu Park u Novom Sadu. Breona je privukla pažnju svojim neospornim talentom, ali i odevnim kombinacijama, koje su mnogi smatrali neprikladnim. Kritizirana je zbog viška kilograma, ali se osjeća dobro zbog svoje figure i voli je pokazati. Odjeća je bila po njenom vlastitom dizajnu i njena majka ih je, uprkos njenom nezadovoljstvu, sašila. Direktor Taše i nekadašnji košarkaš “Crvene zvezde” Vladimir Cvetković uzeo je pevačičinu karijeru u svoje ruke i postao njen prvi menadžer.

 

 

Preporučeno