U nastavku današnjeg članka kao što i sami možete da vidite mi se bavimo sa stvarima koje su bitne za svako domaćinstvo. Jednostavno, takva vremena su došla da moramo da pazimo kako i gde trošimo svaki dinar. Cene su sve veće i veće, plate ostaju iste, a penzionerima je svakako najteže u celoj ovoj priči. Mi se danas bavimo sa računima, od kojih nas ponekad definitivno zaboli glava.

Verujemo da je tako svako od vas ponekad dobio račun za struju, od kojeg mu nije dobro bilo dobro kada je video koja cifra se nalazi ispod njega. Onda se zapitamo, pa zar je moguće da smo ovoliko potrošili? Međutim, jak oveliki procenat osoba uopšte nije znalo da neki kućanski aparati rade konstantno i tokom noći, i da vam oni itekako kradu struju, i samim time dolazi vam puno veći račun od normalnog.

Punjač zta mobitele definitivno najviše uzima, jer 90% korisnika kada napuni mobitel, samo ga skine sa punjača, a ne vadi punjač iz utičnice, a on samo malo po malo uzima struju, i kada to ne uradite mesec dana, verujte da nije nimalo zanemarujuća cifra. Također i televizori, samo ga isključimo sa daljinskog upravljača, a kada krenemo na posao i u grad, samo ga ostavimo. Međutim, i on u stanju stend baja, krade električnu energiju.

Računari i laptopi su također veliki kradljivci električne energije, zato kada krenete vani, slobodno ga isključite i neće vas boleti glava. Ruter za WIFI, također nemapotrebe da radi dok niste kod kuće. Da li ste znali za sve ovo?

Preporučeno