U današnje vrijeme na Balkanu glavni problem mladih bračnih parova koji su tek ušli u brak jeste kakvo auto imati, gdje pronaći posao i ono najvažnije gdje i kako živjeti. Dosta parova zbog same žene ne želi živjeti kod njegovih, jer se od samog starta javlja problem sa svekrvom. U zavisnosti od posla, ljudi jednostavno posežu za kreditima, kupuju nekretninu i onda budu u kreditu idućih 20 ili 25 godina. 

Međutim, koliko je to dobar potez? Šta ako izgubite posao na ovako nezgodnoj ekonomskoj situaciji koja vlada zbog covida 19? To stvara dodatni pritisak, a mi vam danas donosimo rješenje za vaše probleme, vjerujemo da se pitate zašto je bolje rentati stan, nego imati svoj sopstveni krov nad glavom? Pogledajte samo Njemačku, preko 63% njihovih stanovnika živi u rentanom stanu.

Nijemci su najbolji ekonomisti na cijelom svijetu, kod njih jako veliki broj omladine na svom računu ima nešto ušteđevine, dok kod nas ipak nije takav slučaj. Kupovinom nekretnine ako je rentate postoji mogućnost da zaradite, ali gdje ćete onda vi da živite? isto tako kada dignete jako veliki kredit za nekretnine vi ćete nakon 20 godina vratiti banci skoro duple pare, nego koje ste posudili na samome početku.

Kada rentate stan, vi uvijek možete birati lokaciju gdje ćete da živite. Isto tako, kada imate svoj krov nad glavom vi ste zarobljeni na jednom mjestu cijelo vrijeme, i na vama je da odlučite šta je najbolje po vas? Pišite nam u kometarima šta mislite da je zapravo pravo rješenje pitanja života. Da li je po vama bolja kirija, ili sopstveni stan?

Preporučeno