Popularna pop pjevačica Severina Vučković je u više navrata u medijima i u javnosti govorila o svome pokojnom ocu Severinu, a sada je po prvi puta i pokazala na društvenim mrežama, kako je on izgledao. Severina je objavila jednu staru fotografiju svoga oca, te je tako pokazala na koga ona u stvari liči: ”Moj tata Sever – napisala je pjevačica na Instagramu, a očekivano, uslijedili su brojni komentari njenih pratilaca.

 

Inače, manje je poznato da je Severina bez oca ostala u svojoj ranoj mladosti, a kako je njena majka Ana otkrila, pjevačica  je baš od oca naslijedila svoj karakter, ali i svoj izgled. Inače, njen otac Severin Vučković rođen je u Splitu, gdje je upoznao Anu, rodom je bio iz Drniša.Bio je kamiondžija, a njegova izabranica, sa kojom će kasnije dobiti Severinu, bila je konobarica.

Poznata hrvatska pop pjevačica Severina je prije nekoliko godina u emisiji ”Amidži šou” ispričala kako je svoje ime dobila po svome ocu, koji je imao tri brata, a svi su dobili imena po stranama svijeta- Jugu, Istok, Zapad i njen otac Sever. Njen otac, kako je otkrila Severina je do smrti ostao Sever, dok su njegova braća u međuvremenu promijenila imena. U svakom slučaju jedna veoma zanimljiva priča.