Turski mediji objavili su da je osumnjičeni za napad u Istanbulu, u kojem je ubijeno šest osoba i bio je državljanin Sirije, priznao veze s Radničkom partijom Kurdistana, koja se u zemlji smatra teroristom.

 

Ahram Al-Bashir rekao je tokom svog prvog ispitivanja da su je obučavali kurdski militanti u Siriji i da je ušla u Tursku kroz regiju Afrin na sjeverozapadu Sirije, saopštila je policija.

 

Fotografije i video njenog hapšenja objavljeni su u javnosti.

 

Na objavljenom video snimku, žena kovrdžave kose koja nosi ljubičasti džemper sa natpisom “New York” odvedena je u policijsku stanicu. Policija je uz pomoć psa pretresla stan u kojem je uhapšena i uzela zlato, novac i municiju.

 

 

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je ranije da je naređenje za udar na istanbulsku ulicu Istiklal dato u severnom sirijskom gradu Kobani, gde turske snage poslednjih godina izvode operacije protiv frakcija sirijskih Kurda IPG, preneo je Reuters.

 

“Vjerujemo da je naredba za napad stigla iz Kobanija”, rekao je Soylu, dodajući da je bombaš prošao kroz Afrin, drugu regiju u sjevernoj Siriji.

Preporučeno