Mi se u nastavku današnjeg članka malo bavimo sa domaćim biznisima koji se mogu raditi, a da se ipak zaradi neka lijepa cifra. Međutim, mladi jednostavno ne žele da rade, pogotovo teže poslove, a da se može napraviti neki biznis i zaraditi nešto od toga, uvijek može. Tako su svi bili u čudu kada su domaći mediji pisali o jednom čovjeku iz okoline Niša koji svake godine u proljeće i jesen zaradi jako solidne novce, bez puno truda.

Naime, on posle svake kiše uzima po dvije kante, silazi u livade ispod svoje kuće i “bere puževe”. Kako kaže, ima čovjeka iz Kragujevca, koji isti taj dan kupi od njega puževe, koje on odmah distribuira za Italiju. Oni se prodaju po jako visokim cijenama u italijanskim restoranima, gdje im je cijena više nego velika. Tako ovaj čovjek nekada za dan može da zaradi i čistih 100 evra.

Međutim, da se i od domaćinskih poslova na selu itekako dobro može živjeti pokazuje nam slučaj Radosava Markovića, koji je iz sela Ražani pored Kosjerića. On je jedan od najorginalnijih poljoprivrednika, ne samo u Srbiji, nego na cijelom Balkanu. Naime, on uzgaja kalifornijske gliste, koje proizvode najkvalitetnji humus koji je itekako jako tražen kod poljoprivrednika. Tako dok njegove komšije vode brigu o kravama i ovcama, Radosav sate i sate provodi u glistenjaku. On je jedan dan video na jednoj emisiji kako one daju najkvalitetniji humus, pa je krenuo i on sa ovim poslom. On je sa komšijom otišao u Brčko, gde je kupio 100 legala kalifornijskih glisti, a one dnevno mogu da proizvedu do 350 litara organskog humusa.