Novak Đoković je svakako najveći sportista koji se pojavio na ovim prostorima ikada. Srbija ne pamti kada je imala takvog tenisera koji je ušao u finale u Rolan Gorasa, i koji će sa Rafael Nadalom u nedjelju u 15 sati vjerovatno ući u borbu za najvećeg svih vremena. Ko god da dobije, ili će se izjednačiti sa Federerom, ili ako Đoković dobije onda će biti razlike samo 1 trofej razlike između svih njih. 

Njegov uspjeh ima posebnu snagu kada se zna da je krenuo sa dna, i da je njegov otac bukvalno sve morao da proda, da bi njega poslao u NJemačku kod Nikole Piljića na treninge, jer je duboko vjerovao u njega. Ako ste gledali dokumentarce o njemu, znate vrlo dobro da je njegov otac prodao restoran i jednu nekretninu samo da bi njegov sin mogao imati najbolje uslove za treniranje.

Danas kada se pogleda njegova karijera, vjerujemo da njegov izbor je bio najbolji. Samo on zna gdje je u tim kriznim godinama poslije bombardovanja Srbije posuđivao pare za svoga sina i njegove treninge iako je tek bio junior. To je veoma lako moglo da bude bacanje para niz vodu. Ono što malo ljudi zna da je njegov otac probao posuditi pare od Lepe Brene i Bobe Živojinovića, i da će mu jednog dana vratiti pare kada se Novak Đoković probije do zvijezda. 

Njegov otac je bio toliko siguran u svoga sina da će jedniog dana da osvoji Gran Slem, da je rekao da će joj vratiti puno više, ali ona ga je odbila i nije mu htjela posuditi pare. Da je dala, danas bi bila bogatija za 18 miliona dolara. 

Preporučeno