Stiglo nam je ljeto , i mnogi već rezervišu svoje dane na mru. Naime , Grčka je poznata po svojim prekrasnim plažama i toplom moru. Mnogo je plaža koje su odlične za porodice sa decom. Ove plaže obično imaju mirnu vodu ili vrlo blage valove, što ih čini sigurnim za igru ​​i kupanje. Međutim, postoje i neke plaže koje mogu biti opasne za turiste iz različitih razloga, poput visokih valova, jakih i nepredvidivih struja ili visokih litica koje se nalaze iznad njih.
Čak i kada se plaže smatraju bezbednim, ponekad se i sami kupači dovode u opasnost: neke rone u opasnim vremenskim uslovima, neke precene snage i odu predaleko od obale, a drugi se ne pridržavaju pravila za bezbedno kupanje. Osnovna pravila, jer na primjer, nemojte ići u more odmah nakon jela ili pića. Poznavanje ovih opasnosti može pomoći turistima da izbjegnu neželjene situacije i uživaju u aktivnostima dok su na odmoru. U ovom članku ističemo neke od manje sigurnih plaža u Grčkoj, kao i one koje biste trebali biti posebno oprezni i dajemo vam dodatne savjete o sigurnosti. La Laria – Skijatos Lalarija je neopisivo lepa plaža na Skijatosu, okružena tirkiznom vodom i belim šljunkom, koja je leti dobro posećena.
Međutim, trebate znati da Lalaria nije potpuno sigurna. Prije svega, ova plaža se može pristupiti samo s mora, a uglavnom kada vjetar duva sa sjevera, valovi mogu doseći visinu od nekoliko metara stvarajući antisisare (obrnuti valovi, valovi se i dalje vraćaju), koji je odličan za plivače i male čamce Ma Tara – Južni Krit Kada duva vjetar na jugu Krita, plaža Matala postaje čisto bijela zbog pjene koju stvaraju valovi i kupanje je zabranjeno. Morska voda je zapljuskivala ležaljke, a spasioci su zviždali upozoravajući na opasnost.
 
Preporučeno