Skoro svakog dana slušamo razne vijesti koje nam dolaze iz svijeta, a pri tom mislimo na rat u Ukrajini, tako da ćemo se danas malo fokusirati na laganije teme, i dati jedan manji savjet, koji bi vam itekako dobro mogao doći pogotovo u ovim teškim vremenima. Para definitivno nikada dosta, te je svakako jako lijepo znati za neke savjete kako uštedjeti na ovim i više nego teškim vremenima.

Mnogi vjeruju da je prosto nemoguće platiti sve račune, kredit, podmira, još ako imate djecu, onda je svaki prvi u mjesecu i više nego daleko. Mi vam danas donosimo jedan manji praktičan savjet kako da uštedite novac, i kako da vam vaš novčanik apsolutno nikada ne bude prazan. Prvo što treba da uradite jeste da uvedete neke novine u vaš životni prostor, da bi imali jako puno sreće u globalu, a samim time i sa finansijama. Krenućemo od žalfije i njenog ulja koje ima itekako ugodnu aromu, a nakon nje je svakako i nana, koja služi i kao amajlija za zaštitu svačije porodice. 

U nastavku govorimo o lovoru, koji je poznat kao biljka koja privlači bogatstvo u svačiji dom. Njegove liske se inače u kuhinji koriste kao začin, a prema starim narodnim vjerovanjima, uvijek se treba čuvati uz “zlatni štek” u kući gdje stoje vaše zalihe novaca. Ako vam nije teško, bilo koja od ova tri lista biljki je poželjno da držite u novčaniku. Em, se neće osjetiti sam novčanik od novca i njegovog ustajalog mirisa, em će vam uvijek donositi viška koji dinar.

Preporučeno