Celulit i strije su jedan od problema sa kojima se svee žene susreću. Rešenje čini se još nije ni pronađeno, a obzirom na to da se o njemu konstantno piše i govori u medijima možemo reći da je stanje alarmantno. Celulit se javlja usled neravnoteže u vezivnom tkivu i masti u ljudskom telu. Na to utiču hormoni, prehrana, način života, ali i genetika.

Iako su žene prekomerne telesne težine izloženije ovom problemu, mršave se takođe suočavaju sa pojavom celulita. U nastavku možete pročitati načine pomoću kojih se možete rešiti obog problema prirodnim putem za sva vremena. Zar ima išta gore nego na plaži izgledati loše pred stotinama pa čak i hiljadama ljudi. 

Suvo četkanje podstiče u stimulaciji krvnog i limfnog protoka u telu, otvara pore na telu, a trebali biste ga ponavljati svaki dan, pa čak i par puta dnevno. Vaša koža treba biti suha i ne sme nikako biti vlažna, pa je najbolje pre samog tuširanja odraditi ovaj tretman. Četka treba biti suha, a kružni pokreti se trebaju izbegavati.

Konzumirajte želatin jer podržava rast kose i noktiju, a veoma je dobar za zglobove, također pomaže u zatezanju opuštene kože i odličan je za celulit. Također piling kafom može biti veoma koristan, a koristi se na način da se pomešaju kokosovo ulje, dve do tri kašičice sitnog šećera i talog od kafe. Sedinite ove sastojke i čuvajte ih u staklenoj posudi, a koristite tako što ćete kožu masirati nekoliko minuta. Koristite 2-3 puta sedmično, a rezultate biste mogli videti već nakon nekoliko sedmica.

Preporučeno