Vanredno stanje u cijeloj regiji je i dalje na snazi, pa tako i u Srbiji gdje se planiraju još neke drastičnije mjere Policijski sat je pomjeren,a  sa svim tim mjerama Vlada želi da smanji širenje virusa i broj oboljelih. Naravno da se očekuje opet povećani  broj oboljelih, a sada je više od 80 pacijenata na respiratorima. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svakoga dana sve moli da se drže uvednih mjera i da ozbiljno shvate situaciju jer je svakim danom sve više zaraženih, povećava se broj i teško oboljelih, a i broj preminulih je svakim danom veći

Ipak, nekim ljudima i dalje ne ulazi u glavu da je kretanje nedozvoljeno i da se čini samo iz prijeke potrebe, a posebno je to nekako teško objasniti onima najstarijima, koji spadaju i u najkritičniju kategoriiju. I bez obzira što kazne dosežu i do 150 hiljada dinara, mnogi penzioneri i dalje krišom šetaju po parkovima i idu po prodavnicama, mada postoje i oni slučaju da neki moraju da idu u podmiru jer nemaju nikoga drugoga ko bi to učinio za njih, a mnogi moraju sa svojim malim penzijama da se snalaze i da kupuju samo ono neophodno, tek da prežive ove dane.

Mnogi su u problemima jer nemaju ni zaštitnih maski, jer je njihova nestašica, pa se danas svako od nas snalazi kako zna i umije. Tako je prije neki dan,. baš u Srbiji u prodavnici uhvaćen jedan stariji gospodin sa veoma neobičnom maskom na licu, pa je tako ovaj gospodin napravio neku vrstu improvizacije pa je napravio masku uz pomoću ženskoga higijenskog uloška. Sve u borbi protiv korone.

 

 

Preporučeno