Zdravko Čolić je svakako umetnik koji nikada nije imao nikakvu mrlju u celoj svojoj karijeri. Traje preko 40 godina, a niko od njegovih kolega ili publike nema šta da mu prigovori ni po kojem mogućem osnovu, čovek je definitivno uvek bio na mestu. Nikada nije imao skandalozzne i dvojbene pesme, a prema publici i fanovima uvek je bio fer i korektan. 

Nije nikada hteo da se politički izjasni niti da peva za neke političke stranke, i opet pored svega toga punio je stadione i to koji god je hteo. Iako danas ima popriličan broj godina, žene ga i dalje smatraju jednim velikim šarmerom, i nijedna mu ne može odolewti. Dugo vremena je bio neženja, a 2002 godine je kao grom iz vedra neba odjeknula vest da se oženio sa nastavnicom koja se zove Sanja. 

Sa njom ima i 2 prelepe ćerke, a u poslednjih godinu dana kako je krenula korona virus, totalno se primirio po pitanu svoje muzičke karijere, koja na početku nije uopšte izgledala kao ova danas. Naime, on je u 70 im godinama prošlog veka, na nagovor svoga tadašnjeg menadžera odlučio da promeni umetničko ime i da se proba plasirati na nemačko tržište. 

Pošto je nemcima bilo jak oteško da izgovore slovo Z, on je imao i umetničko ime, “Dravko”, sa kojim je čak i snimio 3 pesme na nemačkom jeziku. No, nakon samo par meseci je shvatio da je to čisti promašaj, vratio se u Jugoslaviju gde je nastavio sa svojom solo karijerom, što se na kraju ispostavilo kao jako ispravan potez. 

Preporučeno