Kao što i sami moižete da vidite u nastavku ovog vikend članka možete da vidite da žemo danas govoriti o najmoćnijoj ženi u svetu politiike u poslednjih 20 godina. Nemačka kancelarka Angela Merkel je svakako žena koja je diktirala političke tokove, ne samo u Evropi, nego i u celom svetu. Ona se piitalaa za sve, a najvažnija sstaavka koju je ona odobravala jesu krediti za pojedine državee. 

Balkansci će je posebno pamtiti po njenom itekako čvrstom stavu prema nekim država bivše Jugoslavije, a srbima svakako neće ostati u lepom sećanju zbog svojih odluka koje je donela u vezi Kosova. Iako je bila pre par dana u službenoj poseti Srbiji, i pričali su baš o Kosovu, opet imamo problem na samom istoku Srbije, o čemu smo pisali u prethodnih nekoliko dana. 

Tako će u nedelju, 26. septembra 2021. godine, nakon parlamentarnih izbora u Nemačkoj i prebrojavanja glasova Angela Merkel više neće biti kancelarka. Ipak, ostaje u istoriji kao predsednica vlade sa najdužim stažom, koja je uradila svakako najviše za održavanje Evropske Unije.

Iako smo navikli da je gledamo u raznim varijantama, a svakako da su prevladavale najviše one koje su u službenim posetama, danas smo vam spremili jednu intimniju priču, čisto da vidimo kakva je Angela Merkel sa one druge strane. Slika koja se svakako nikome ne sviđa je ova, maja 2015. godine nastala je fotografija Angele Merkel koja uživa u ukiseljenim haringama na istoku Nemačke. Slikak kako haringama hrani pingvine, ili ispija pivo na Oktobar festu. Koja su vaša mišljenja o Angeli Merkel? Pišite nam u komentarima…

Preporučeno