Na domaćoj javnoj sceni ima mnogo pjevača i pjevačica koji pjevaju razne vrste pjesama . Nije nikakva tajna da neki tekstovi koji budu otpjevani , ustvari kriju tužnu istinitu i potresnu priču , a naši pjevai i pjevačice ih pretvore u najljepše balade koje traju decenijama kasnije.

 

 

Upravo to važi za pjesmu naše poznate pjevačice Indire Radić . Iza njenog velikog uspjeha pjesme Zmaj , stoji jedna veoma tužna i istinita priča koja nikoga nije ostavila ravnodušnim . Naime , radi se o mladiću i djevojci koji su se zaljubili u srednjoj školi i nakon deset godina su željeli svoju ljubav krunisati brakom , ali nažalost sudbina se umiješala , djevojka se razboljela , imala je onu najgoru bolest , tumor , koji je bio u poodmakoj fazi i izlječenje nije bilo moguće.

 

 

Tada su otkazali vjenčanje , a dok je ona bila u bolnici napisala je stihove ove pjesme i zamolila ga da ih pročita nakon njezine smrti . Iste noći kada mu je dala pismo , on se napio i pročitao ga , i kada je ujutro došao u bolnicu , ona je već nažalost bila mrtva . To pismo je čuvao 15.godina , a onda ga je prodao Marini Tucaković , koja je prvo ovu pjesmu htjela dati Ceci Ražnatović , ali sudbina je htjela da ova pesma pripadne pjevačici Indiri Radić , koja je istu pretvorila u veliki hit , a na kraju je ova pjsma postala njena lična karta na estradnoj sceni.. Da li ste znali od ranije za ovu priču ? Šta mislite o ovome , da li i vama isto zvuči tužno ? Pišite nam u komentarima.

 

 

Preporučeno