Na domaćoj estradi je jako puno poznatih pevača i grupa, a još kad uzmete u obzir da svi na prostorima bivše Jugoslavije govore skoro sličnim jezikom, onda i ne treba da čudi da su narodnjaci itekako slušani i u Sloveniji i u Makedoniji. 

Postoje stare slavne ličnosti poput Cene Gojkovića, Miroslava Ilića i njima sličnih pa sve do novijih imena kao što su Milica Todorović ili Maja Berović a imaju naravno i oni koji su imali malo manje hitova ali su i dalje traženi i popularni poput Sandre Afrike ili Bube Korelija i Đale Brata.

Jedna pevačica koja je nekako opstala u ovoj muzičkoj džungli gde se svi otimaju za pet minuta slave je Jana koja je kao mentora imala jednog od starih narodnjaka koji je bio popularan sve do svoje iznenadne smrti prije par godina – Šabana Šaulića.

Ona je bila jako vezana za Šabana jer joj je on omogućio neke prve veće korake u muzičkoj karijeri, a kada je čula da je poginuo, kada joj volan nije ispao iz ruku. On joj je zaista bio mentor u svakom smislu i ona smatra da je njihova veza bila skoro kao otac i ćerka, pa kaže da joj na jednoj svadbi gazda zatražio da pevaju jednu pesmu, a kada je krenula, on je krenuo da tuče rođenu ćerku pred njih dvoje. Šaban je samo stojao i gledao, dok je jana krenula da plače.

Preporučeno