Za danas jedna jako neobična tema, koja je uvijek prisutna u medijima, ali i cijelom društvu a tiče se svakako vjere kao opšteg pojma, Vrlo dobro se zna da je od početka 90 ih godina, nacionalizam se uvukao jako brzo u sve pore društva, a tako je zapravo i krenulo rasparčavanje bivše Jugoslavije. 

Mnogo je ljudi zaplatilo glavom zbog imena i prezimena, a potoci krvi su viđeni u periodu 1992-1995 godina Najviše stradalih je u Bosni i Hercegovini, ali i Hrvatskoj, gdje su se i vodile najveće bitke i ratovi. Baš iz tog razloga i da n danasd se gleda na to kako se neko zove i preziva. To je jako bitan segment i pri zapošljavanju, i kako god da se okrene, taj problem će na ovim prostorima, sigurno ostati jako dugi niz godina. 

Danas, kada mladi stupaju u brak u 90% slučajeva ne razmišljaju o tome segmentu, ali ipak ostaje uticaj njihovih roditelja, koji uvijek broje krvna zrnca Treba biti realan pa reći, da i nisu baš svi takvi, ali većina ipak jeste. Taj problem je uglavnom zastupljen u manjim sredinama, gdje je prisutna manja ili veća doza nacionalizma. 

Mi se danas opet vraćamo na krucijalni problem, jer od njih zapravo sve i kreće, a to su zapravo mlade osobe u današnjem društvu. Jedna TV ekipa je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu uradila anketu, koja se ticala toga da li bi stupili u bračnu zajednicu sa osobom druge vjere i nacije. Vjerujemo da će vas odgovori itekako šokirati. Pogledajte i sami:

Preporučeno