U današnjem članku se bavimo novostima koje nam dolaze iz svijeta, a priča koju vam donosimo i nastavku će vas ostaviti bez teksta. Da opasnost vreba sa svih strana, i da nismo vipe nigdje sigurni to već odavno znamo, kao i to da nikada ne možemo da predvidimo šta se može desiti nama ili nekome ko je nama blizak.

Naša današnja priča dolazi nam iz Budimpešte gdje se trenutno održava Svjetsko prvenstvo u plivanju, gdje je u srijedu došlo do jedne dramatične situacije, a radi se o američkoj plivačici, koja se zove Anita Alvarez. Aniti je tokom izvođenja vježbe pozlilo, a kada je to vidjela njena trenerica odmah je skočila u bazen, i na svu sreću izvukla ju je i spasila joj je život. Dakle, kako smo već napisali do je trajalo takmičenje u sinhronom plivanju, Anita je odjednom izgubila svijest i počela je da tone u bazenu.

To je vidjela trenerica američke reprezentacije, koja se zove Andrea Fuentes, koja je odmah skočila u bazen, Anitu je izvukla na površinu, a ljekari koji su tu bili preuzeli su je dok je ona bila u besvjesnom stanju, ali na svu sreću ova mlada djevoka ubrzo je došla do vazduha. Nakon toga ljekari su je odveli sa bazena, a navodi se i to da će narednih dana ona vršiti detaljne pretrage kako bi se ustanovilo zbog čega se ona onesvijestila u bazenu. Za tamošnje medije, američka trenerica rekla je sljedeće:

“Svi smo se uplašili. Morala sam uskočiti u bazen, jer spasioci nisu reagovali. Kada sam vidjela da ne diše, baš sam se prestravila. Dobra vijest je da je sada sve u redu i da se Anita osjeća dobro”, a ono što je još bitno jeste da je američki tim kasnije saopštio da se Aniti ovo dešavalo u ranije, tačnije prošle godine za vrijeme kvalifikacionih treninga.

Preporučeno