Petra Božović je renomirana srpska glumica koja je tumačila brojne likove kako na velikom i malom platnu, tako i na sceni. Sa životnom pričom tako bogatom i uvjerljivom kao što je ona, lako bi mogla poslužiti kao osnova za izuzetan filmski scenarij. Rođena 1946. godine u Zemunu, Petra je tokom svoje duge i slavne karijere izgradila impresivan portfolio radova.

Petruovo djetinjstvo obilježila je tragedija, jer mu je majka preminula kada je bio vrlo mlad, a otac je bio zatočen u njemačkom logoru i kasnije završio na Golom otoku. Kao rezultat toga, Petru i njegov brat su odgajani u domu za ratnu siročad na Senjaku, prije nego što su ih primili rođaci. Na kraju, sa 14 godina, Petru se preselio u Beograd da živi sa ocem i maćehom.

Po završetku srednjeg obrazovanja nastavio je sa diplomom prava, iako nevoljno, kako je to bila želja njegovog oca. Petar je jednom prilikom ispričao tužan događaj iz svoje prošlosti u vezi sa svojom prvom ljubavi, Mirom Pešić, koja je preminula. Kasnije se oženio sa svojom koleginicom sa pravnog fakulteta, Marinom Koljubajevom, koja sada možda nije toliko poznata, ali je nekada bila zadivljujuća i nadarena glumica tokom 70- ih i 80- ih godina.

Marina je bila mlada žena okruglog lica, velikih i živahnih očiju i smeđe kose koja joj je sezala do ramena. Popularnost je stekla ulogom u dečjoj emisiji Neven. Na kraju se udala za čovjeka po imenu Peter i s njim dobila dijete. Međutim, njihova veza prekinuta je zbog neslaganja oko toga da imaju još djece. Prema Peterovoj izjavi u intervjuu, razišli su se nakon što je Marina prekinula njihovu drugu bebu, a da ga nije obavijestila.

Preporučeno