BLIŽI SE POLAKO SEZONA KADA SU TEMPERATURE JAKO VISOKE, A SA NJIMA NAM DOLAZE NAJVJEROVATNIJE NAJDOSASNIJAQ BIĆA NA PLANETI A TO SU SVAKAKO KOMARCI. SVI MI IMAMO PROBLEME KADA NAS UJEDU, POGOTOVO U DUBOKOM SNU, I KADA UJUTRO USTANEMO PUNI SMO CRVENIH FLEKA PA SE MORAMO MAZATI SVAKAKVIM KREMAMA NE BI LI NAS PROŠAO NEUGODNI SVRAB. DANAS VAM DONOSIMO JEDNO JAKO ZANIMLJIVO RIJEŠENJE KAKAO SE RIJEŠITI OVE NAPASTI NA PRIRODAN NAČIN.

Dolazak toplijih dana mnogima donosi osmjeh na lice, puno smo veseliji i jednostavno poslije zimskih gadnih dana, dobro nam dođe, ali uz toplije vrijeme stižu i nešto neprijatnije situacije kojih se mnogi groze, i apsolutno nikako ne vole, a riječ je o ubodima dosadnih komaraca.

Simptomi koji se pojavljuju nakon ovih neugodnih uboda su jako neugodna bol, svrab, otok, karakteristični su ovi simptomi lokalne alergijske neugodne reakcije, kaže Doktor Dejvid Katler, doktor porodične medicine u Zdravstvenom centru Sent Džon. Ako se pojavi neugodni svrabež na cijelom vašem tijelu, na tu alergijsku reakciju potrebno je potražiti doktorsku pomoć.

Uzmite čajevac, ovo naime prirodno ulje ublažiće vaš neugodni svrab, bol i oticanje ubodenog mjesta, tvrdi dermatolog doktorr NIl Šulc. Ulje ljekovitog čajevca je takođe itekako antibakterijsko, što može pomoći u spriječavanju infekcije nakon uboda ovog dosadnog kukca, to je itekako posebno bitno da znate ako se češete na mjestu uboda i stvorite otvorenu i više nego otvorenu ranu.

Pomješajte u jednakoj razmeri mlijeko i vodu i u to umočite čistu tanku krpicu. Sa njom prebrišite područje uboda i umirićete neugodan osjećaj svraba.