Do sad smo imali jako puno članaka na ovu temu, kada smo ispitivali vaše znanje iz prošlosti, i da li se možete sjetiti neke pjesme, filma ili ličnosti iz prošlosti. Mnogo puta ste se mučili sa tim segmentom, jer su ljudi ili žene na početcima svoje karijere izgledali totalno drugačije. Kadnije kada ste shvatili o kome se tu radi, jednostavno niste mogli vjerovati kako niste mogli odmah da shvatite. 

Mi se danas fokusiramo na bivšu Jugoslaviju i na scenu zabavne muzike, koja je bila jedna od najjačih u cijeloj Evropi u to vrijeme. Dokaz tome su pjesme koje se itekako slušaju i dan danas. Vjerujemo da kada ste pogledali ovu sliku u crno bijeloj varijanti, odmah ste pomislili da se možda radi o Vladi Kalemberu u ranoj mladosti, međutim možemo se samo reći da ste pogriješili u toj procjeni. 

Reći ćemo da je ovaj čovjek svoj bend napravio sredinom 80 ih godina, a ono što je zanimljivo je to, da mu je na prvom albumu ritam gitaru svirao veliki Momčilo Bajagić Bajaga. Ali su se ega sudarila, tako da je Bajaga izašao iz grupe i napravio Bajagu i instruktore.Da li sada znate o kome se ovdje radi? 

Naravno da se radi o velikom Bori Čorbi, koji je napravio Riblju Čorbu koja je danas antalogijski bend, sa jako velikim brojem hitova. Na žalost, prije 2 mjeseca im je preminuo basista od korona virusa, pa ih je malo to prekinulo u samome radu. Nije imao puno sreće u ljubavi, jer mu se prva žena ubila, a skrasio se sa svojom drugom ženom. 

 

Preporučeno