Kako je došla nova 2021 godina, apsolutno su se ispunile sve prognoze meteorologa koji su obećali polarnu zimu u novoj godini. Međutim, treba biti realan i reći da su sve ovo predvideli još 15 decembra, međutim, promašili su za sigurno 2 sedmice. Snmijeg je tu, a temperature su sve niže i niže. Zadnja 2 jutra smo imali jako niske temperature, i može se reći da tek sada počinje da škripi snijeg pod nogama. 

Još od vikenda su krenule niže temperature, a od subote su krenule napokon i snježne padavine. U Srbiji je za sada najviše zabilježeno snježnih padavina, Zlatibor i ostale planine poput Fruške Gore su apsolutno zatrpane sa snježnim padavinama. Sada su se opet oglasili meteorolzi koji najavljuju jako niskte temperature za ovu sedmicu. 

Tak ooni najavljuju da od petka 15 januara, možemo konstantno očekivati temperature ispod nule, pa čak i u najtoplijem dijelu dana. Da li ste vi ovo očekivali, ili ste opet očekivali zimu bez minusa? Tako je Đorđe Đurić izjavio za B 92 da će jutarnje temperature da se kreću između -10 i -15 stepeni, a čak i tokom dana kada budu sunčani intervali nema šanse da uđemo u bilo kakav plus sa temperaturama. 

Također je najavio za one koji misle ići na zimovanje, da će tamo temperature ići i do -20 stepeni celzijusa. Jutra će biti ekstremno hladna, ali uz pojavu neobićne magle za ovo doba godine. 

Preporučeno