Prije dvije nedjelje je na Kosu pronađeno tijelo u poodmakloj fazi raspadanja . Naime , riječ je o Anastasiji Rubinskoj , čiji je nestanak prijavljen 12. juna , a nakon šest dana potrage , pronađena je mrtva , umotana u kese za đubre i pokrivena granjem na jednoj njivi na Kosu . Anastasija je na ovo ostrvo došla da radi preko ljeta sa svojim partnerom Mihalom Slivinskim , sa kojim je bila zajedno od svoje 18.godine.

 

 

Grčki portal Protohema , prenosi najnovije informacije vezane za ovaj slučaj , a u pitanju je da je mladić iz Bangladeša priznao silovanje i ubistvo Anastasije Rubinske (27) na grčkom ostrvu Kos. Najnovije otkriće stiglo je preko SIM kartice mobilnog telefona nesrećne djevojke , koja se do skoro smarala oštećenom , a li se zapravo nalazia u forenzičkom laboratoriju grčke policije . Njenom analizom stručnjaci se nadaju da će pronći kraj niti koja će dovesti do potpunog rasvetljavanja zločina.

 

 

 

 

 

Anastasija je posljednji put snimljena sigurnosnom kamerom u ponedjeljak 12.juna , nešto poslije 19 sati , kako sama kupuje hranu u ćevabdžinici u Marmiju , i odlazi. Sat i pol kasnije sigurnosna kamera mini pijace koja se nalazi na seoskom putu ispred Marmija snimila je mladu ženu kako izlazi iz prodavnice , kupivši nekoliko stvari i pivo . N istom snimku se vidi kako sama sjedi na terasi , zatim upoznaje i grupu od čeiri Pakistanca. U 21:30 Anastasija se sastala sa mladićem iz Bangladeša , s njim je imala kratak razgovor , i nda je sjela nanjegov motocikl kojim su se zajedno odvezli . Nakon nekoliko minuta Anastasija je poslala SMS svom dečku da se nešto čudno dešava , i poslala mu je oznaku lokacije gdje se nalazi . Nakon tog mu je poslala drugu poruku gdje je pisalo kako je sve uredu.

 

 

Preporučeno