Vesna Pešić, političarka iz Srbije, nedavno je uzburkala javnost svojom kontroverznom izjavom na račun najvećeg tenisača svih vremena Novaka Đokovića. Nakon sjajne Đokovićeve pobjede na US Openu, Pešić se oglasio na društvenoj mreži “Twitter” i šokirao sve. “Dosta mi je Đokovića. Osvojio je 24 slama, a na posljednjem mu je jedini protivnik bio Laslo Đere. Nije me briga hoće li dodati još 25 jer imamo novog igrača, Alkaraza, koji stvara valove. Osim toga, on je primitivna osoba koja mumlja uz glazbu”, napisala je. Mnoge je ovaj komentar iznenadio jer je Pešić bio poznat kao obožavatelj lika i rada srpskog tenisača. Očekivano, njezina je objava izazvala burne reakcije i razbjesnila javnost, zbog čega je dala objašnjenje svoje izjave. Vesna Pešić na Twitteru je podijelila kako je svojim komentarom o Novaku htjela izazvati reakciju.

Tvrdi da je najviše kritika došlo od onih koji nisu ljubitelji tenisa, ali su se osobno osjećali napadnutima zbog svog srpskog identiteta koji povezuju s Novakom. Vesna je primijetila i da su je kritičari krivo predstavili jer je dugogodišnja navijačica Đokovića, dok oni inače prate nogomet ili košarku. U međuvremenu, Boris Becker, proslavljeni tenisač i bivši trener Novaka Đokovića, nedavno je dao opsežan intervju za talijanski časopis “Gazeta”. Tijekom intervjua, Becker je pokrio niz tema, ali je započeo razgovorom o Đokovićevoj pobjedi na US Openu. Prema Beckerovim riječima, Đokovićev potencijal je neograničen, jer prkosi normama starenja i održava neutoljivu glad i želju. Zapravo, samo tjedan dana prije finala, Đoković je zatražio da njegov tim izradi majice s natpisom “Glad, povjerenje, sigurnost” otisnut na njima.

Njemački sportaš samouvjereno je izjavio da mu je krajnji cilj postići pobjedu. Također je spomenuo kako vjeruje da će njegov fokus biti na igranju slam turnira jedan po jedan, bez fiksiranja na konačni cilj. Njegova najistaknutija kvaliteta je sposobnost prilagodbe stila igre trenutnoj situaciji. Kao igrač osnovne linije, donio je hrabru odluku otići do mreže, servirati i volej kako bi porazio Medvedeva. Poznat je po tome što uvijek ima rezervni plan – od plana B pa sve do plana Z. Beker je u zanimljivoj izjavi iznio svoja zapažanja iz suradnje s Novakom. Ono što ga je najviše istaknulo bilo je nepokolebljivo Novakovo nezadovoljstvo, čak i nakon pobjede na velikom turniru.

Beker ga je pokušao nagovoriti da slavi i razmisli o svom uspjehu, ali Novak je ostao predan analizi svojih slabosti i težnji za poboljšanjem. Prema Bekeru, Nole ima dvije različite osobnosti – jednu koju pokazuje na terenu i drugu izvan njega. Unatoč toj dvojnosti, on je istinski dobrodušna osoba koja je predana činjenju dobrih djela. Primjerice, bavi se dobrotvornim radom kroz svoju Zakladu koja je posvećena pomoći djeci u potrebi. Nadalje, ako netko od njegovih prijatelja ima poteškoća, on uvijek prvi nudi svoju pomoć. Beker tvrdi da su jako bliski jedno drugom.

Preporučeno