Situacija u regiji se ponovo polako zateže, jer je sve očitije da covid 19 polako kuca na naša vrata jer je u Evropi faktički uveliko krenuo i treći talas covida 19. Francuska je na najvećem udaru jer su u par dana imali preko 50.000 oboljelih, tako da je Emanuel Makron izdao naredbu o policijskom času koji je počeo danas i traje svaki dan od 21 sat do 6 sati ujutro i to idućih mjesec dana.

Međutim, u posljednjih 5 dana i na Balkanu je jako opasna situacija, u Bosni i Hercegovini je na pragu odluka da se zatvore škole, a sa novom naredbom u glavnom gradu u Sarajevu ljudima je došlo zlo, jer definitivno moraju da mose zaštitne maske i po ulici a ako budu uhvaćeni bez iste, moraće da plati ogromnu kaznu od 650 maraka. Ali, svi se pitaju šta je sa Srbijom.

Jučer je tako donijeta odluka da ista stvar važi i za Beograd, tako je rekla okupljenim medijima poznata doktorica Darija Kisić Tepalčević. Ona je također navela da su zabranjena sva moguća slavlja i okupljanja, jer smo na granici toga da se ponovo razbukti pandemija covida 19, što nam nikako ne bi trebalo u životu. Danas se obratio i doktor Tiodorović koji je rekao da se na mjestima gdje se ne poštuju mjere, moguće je i uvođenje policijskog časa.

Tako je doktor Tiodorović naveo da je ovo sve moguće u gradovima, gdje budemo imali rapidan skok zaraženih osoba, a ne bude se moglo suzbiti daljnje divljanje virusa. Kako je on rekao nije isto ako imamo dnevno zaraženih 200 osoba u Kragujevcu i Beogradu, zbog broja stanovnika. 

Preporučeno