Pjevač narodne muzike Mitar Mirić već više od četiri decenije nalazi se na našoj estradnoj sceni, i za to vrijeme ne možemo da ne kažemo da je on izgradio sjajnu karijeru, stekao veliku popularnost koja traje i dan danas. On se sa muzikom počeo baviti negdje početkom 80-tih godina, i on traje i dan danas što je svakako za veliku pohvalu. U periodu kada je harao muzičkom scenom, najpoznatije pjesme su mu bile ‘’Jači smo od sudbine’’, ‘’Palim zadnju cigaretu’’, ‘’Grešnik’’ ali i mnoge druge koje je on snimio.

Kada je on imao samo 18 godina izdao je svoju prvu ploču, i tada kao mladi pjevač on je surađivao sa brojnim pjevačima sevdalinki, poput Zaima Imamovića i Ismeta Alajbegovića Šerbe. Kasnije je on u saradnji sa “Diskosom”, obajvio još sedam singl ploča i to: 1976. godine ,,Na rastanku nisam krio suze” i ,,Otišla si, neka ti je srećno”, 1977. godine ,,Pevajte mi pesme tužne” i ,,Navika je od ljubavi jača” i drugu sa pesmom ,,Dođoh srećan da me vidi majka”, 1978. godine ,,Okreni se, ne okrenula se” i ,,Žao mi je što te ostavih” i drugu sa pesmama ,,Nizamski rastanak” i ,,Ne zaboravi ovaj grad” i 1979. godine ,,Ne pitaj me kad ću sutra doći” i ,,Ne žali, druže, za njom” i drugu sa numerama ,,Poslednja stanica” i ,,Nisam onaj koga očekuješ”.

Ono što je zanimljivo jeste to da je on u javnosti važio za alkoholičara, tačnije da budemo precizniji u velikog zaljubljenika skupih boca alkoholnog pića, a za njega važe i brojne neprospavane i propijene noći, tako da je on stekao status legendarnog pjevača narodnih pjesama, a do sada je bez ustručavanja on javno govorio o pehovima koje je imao na svojim nastupima, ali ono što je zanimljivo jeste to da on nikada nije govorio o ženi. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno