Glavna vest je u austrijskim medijima je pre nekog vremena bio testament jedne bake koja je imala demenciju i koja je svoju porodicu šokirala svojom poslednjom željom izraženom u testamentu koji je pročitan nakon njene smrti.

Ova je baka bila imućna a nakon što je njen suprug preminuo 2018 godine ona je ostala sama jer nikada nisu imali dece. Tada je ona prekinula svaki moguće kontakt sa svojom sestrom i njenom decom iz nepoznatih razloga a nakon otprilike godinu i po dana ona je upoznala jednog vodoinstalatera koji je došao u njenu kuću da joj uradi neke popravke. On joj se često nalazio pri ruci i činio je za nju razne stvari i ona ga je smatrala dobrim čovekom pa je čak i njegovo ime navela koa hitan kontakt u bolnici.

Zatim mu je ona iz zahvalnosti za njegovu dobrotu prepisala svu svoju imovinu a kak su reli advokati porodica tu sada ne može ništa da učini. Naime, prema pisanju medija baka je ovom čoveku ostavila nekretnine čija je ukupna površina preko tri hiljade kvadratnih metara a jedan od članova porodice kaže da se radi o bogatstvu koje vredi više od tri miliona eura i kaže da nikada nije mogao ni pomisliti da neko ko nije član porodice može tako lako naslediti nečiju imovinu.

Ono što advokati kažu jeste da je sada bilo šta teško dokazati jer je baka mrtva i ne postoje naznake krivičnog dela poput prevare, obmane ili prisile. Naravno porodica je ogorčena zbog svega a vjerujemo da je vodoinstalater presretan i nadamo se da je baki pomagao ne iz koristi nego zbog svog dobrog srca.

Preporučeno