Tijekom svibnja i lipnja ljudi s nestrpljenjem očekuju dolazak najukusnijeg voća u godini – jagoda. Unatoč njihovoj popularnosti, cijene ovog voća ostaju visoke na tržištu zbog nedozrelosti. Trenutačno se cijene kreću oko 3 do 4 eura, no čini se da prema njima nedostaje entuzijazma.

Naša današnja priča je o srpskom prodavaču jagoda koji je zaokupio pažnju cjelokupne javnosti i vrlo brzo postao viralan diljem regije. Ova je prodavačica preko noći postala internetska senzacija nakon što je njezin suosjećajni čin privukao veliku pozornost na društvenim mrežama. Ostavila je kutiju jagoda zajedno s nešto novca i porukom u kojoj je zamolila kupce da ostave svoj sitniš. Na opće iznenađenje, u blagajni nije nedostajao niti jedan novčić. Prodavačica je morala hitno posjetiti zubara te je riskirala i ostavila jagode bez nadzora, no njezino povjerenje u ljude nije izostalo. Kupci su pokazali svoje poštenje i poštenje ostavljajući točan iznos za jagode, a ljubaznost prodavača bila je nagrađena.

U Ivanić Gradu u Hrvatskoj prodavač jagoda ostavio je kutiju s voćem, 15 eura sitniša i poruku u kojoj je kupce upućivao da sami preuzmu kartu i ostave novac u kutiji. Jagode su na kraju prodane, a novca je ostalo točno koliko treba. Prodavačica je ostavila poruku u kojoj je zamolila kupce da ostave novac u kutiji jer je morala nešto brzo obaviti. Cijena jagoda bila je 2,50 eura. Ovoj priči kumovala je stranica lifebuzz.hr koja je tragala za prodavačicom jagoda. Pronašli su ženu koja je željela ostati anonimna, ali je objasnila zašto je odlučila na ovaj način vjerovati ljudima i koja na kraju nije požalila zbog svoje odluke.

Preporučeno