Najpoznatiji srpski političar je svakako Čedomir Jovanović , koji je posljednjih godina doživio politički sunovrat sa svojom strankom , iako je na početku svoje karijete na političkoj sceni Srbije puno obećavao . Čeda će ipak u istoriji ostati upamćen kao momak koji je sa nekadašnjim predsjednikom Srbije Slobodanom Miloševićem pregovarao o njegovom predanju Hagu i na taj način je spriječio krvoproliće .

 

 

Nakon toga je Čedomir bio desna ruka Zorana Đindića koji je ubijen u atentatu 2003.godine , a kojeg su smatrali čovjekom koji je mogao od Srbije napraviti modernu evropsku državu. 2005.godine , Čeda je napustio Demokratsku stranku koju je osnovao Boris Tadić i odmah osnovao Liberalno demokratsku stranku koja je dvije godine kasnije osvojila 15 zastupičkih mjesta . Međutim , Čedomir i njegova stranka su gotovo iščezli zbog mnogobrojnih svojih stavova koji se ne sviđaju mnogim građanima Srbie . Čedomir je jedini političar Srbije kojije podržao nezavisnost Kosova i jedan je od rijetkih koji je priznao genocid u Srebrenici.

 

 

Što se tiče njegovog privatnog života , poznato je da je on već dugo u braku sa svojom suprugo Jelenom s kojom ima četvero djece i interesantno je da su svakome od njih dali imena jedno na srpskom , i drugo na engleskom jeziku. Čedomir je prije nekoliko dana podijelio fotografiju svoje kćerke Zore Fejt , koja je upravo završila osnovnu školu i proslavila je svoju maturu , na kjoj je zablistala u rozoj haljiici i minimalno našminkana , a umjesto potpetica je izabrala patike . Najviše reakcija pratioca je dobila porodična fotografija , na kojoj se nalaz ponosni roditelji sa svojom mezimicom.

 

 

Preporučeno