Za jednog  bolesnog  čovjeka u Americi na jednoj televiziji  organizovano je prikupljanje novca za njegovo liječenje. Nesretnom čovjeku bilo je potrebno oko sto pedeset hiljada dolara da bi uradio operaciju. Počeo je dobar odziv gledalaca uglavnom su zvali i svaki je otprilike donirao preko tri hiljade dolara.

U jednom trenutku javio se jedan gledalac koji je rekao da donira  dva dolara , voditeljica mu se ljubazno zahvalila ali ipak ga je upitala zašto samo dva dolara. Čovjek je odgovorio da je ostao bez posla i da kod sebe ima samo četiri dolara , njegova vjera ga je naučila da uvijek  treba pomoći bratu, komšiji , čovjeku  onoliko koliko se može. Dva dolara je sebi ostavio da ima nešto pojesti a ostala dva će donirati.

On se nada noovm danu i novoj nafaki ali on ne paniči jer daće bog nafaku. Svi u studiju su ostali zapanjeni dobrotom ovg čovjeka . Sljedeći koji se javio rekao je da bolesnom donira osam hiljada a čovjeku sa dva dolara četiri hiljade. Nakon emisije čovjek je dobio na desetine ponuda za posao.

Preporučeno