Sinoć je Beograd , kao i cijelu Srbiju , pogodio strašan olujni vjetar. Ovi vjetrovi uzrokovali su čupanje drveća i oštećenje krovova. Također je bilo više izvješća o intenzivnim munjama uočenim u cijeloj zemlji. Superćelijska oluja, koja trenutno prolazi regijom, prvo je pogodila Srbiju u blizini Sremske Mitrovice prije nego što se proširila na središnja područja zemlje. U 20 sati nad Beogradom se brzo spustio mrak koji je za samo pet minuta progutao grad. Snažni orkanski udari vjetra izazvali su kaos i rasprostranjeno materijalno razaranje u glavnom gradu.
Sremsku Mitrovicu jučer popodne zahvatilo je jako nevrijeme u kojem je povrijeđeno deset osoba, od kojih su dvije zadobile teške tjelesne ozljede. Prema zaprimljenim informacijama, jedna je kuća tijekom nevremena pretrpjela značajna oštećenja na krovu. Također, 69-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, točnije prijelom vratnih kralješaka. Nakon toga, tijekom noći, ozlijeđeni je prebačen u Klinički centar Srbije u Beogradu kako bi mu se ukazala medicinska pomoć. Ove detalje prenosi Ozon. Druga osoba koja je zadobila teške ozljede je 46-godišnji pacijent koji je zadobio frakturu lubanje. Ona je hitno prebačena na liječenje u Klinički centar Vojvodine. Naime, obje ozlijeđene osobe su muškog spola. Tokom cele večeri u hirurško-ortopedskoj bolnici u Sremskoj Mitrovici obavljena su ukupno 42 pregleda. Među povrijeđenima dvije osobe su prebačene na daljnje liječenje u bolnicu u Sremskoj Mitrovici – jedna je smještena na Odjel opće kirurgije, a druga na Odjel intenzivne njege.
Lokalne hitne službe bile su preplavljene nevjerojatnim brojem poziva zbog srušenih stabala i neispravne prometne signalizacije razbacane po raznim ulicama i javnim površinama. Osim toga, bilo je izvješća o velikoj šteti na telefonskoj i električnoj infrastrukturi. Superćelijska oluja koja se dogodila pokazala se izuzetno destruktivnom, uzrokujući značajnu štetu na krovovima bezbrojnih stambenih kuća, zgrada i poslovnih prostora. Glavni grad je ostao razoren nakon ove silovite i razorne oluje. Sama sila prirode bila je toliko zastrašujuća da je čupala drveće i kidala krovove s građevina, ostavljajući iza sebe trag razaranja. Udar oluje bio je toliko golem da je čak i golemi kran u Novom Beogradu podlegao njegovoj sili, srušivši se pod njegovom težinom. Nadalje, dogodio se nesretni događaj u kojem je sudjelovala 27-godišnja trudnica koja je zadobila ozljede. Naime, ostala je bez svijesti kada joj je lim pao na glavu.
Preporučeno