Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je na svom sajtu da nakon korone ima probleme sa vidom. Navela je kako je poluslijepa i da ljekari nemaju objašnjenje za njeno stanje te je rekla i da se ne zna da li će uspjeti da vrati vid. Zahvalila se mnogima koji su joj pisali, te im je dala odgovor zašto se nije nikome javljala, te je otkrila kako je poluslijepa te da ju je korona tresnula u oči. Bila je kako kaže dva puta u bolnici i da joj ljekari ništa nisu pronašli, a onda je na svoj prepoznatljiv način sve objasnila:

“Imam problem sa gledanjem u mobilni, TV ekran, kompjuter, knjigu. Ne mogu da čitam, gledam Netflix, surfujem… Ja sam jedina osoba u Hrvatskoj koja pojma nema kako izgleda Hanina vjenčanica, uhapšeni ministar i šta pada i da li nešto uopšte pada na Ukrajinu”, napisala je ona na svom sajtu. Rekla je kako ljekari nisu čuli za ovo njeno stanje te je, kako kaže čula da nije ona jedina koja je ostala slijepa na ovaj način, te da oko nje ima još ljudi kojima mobitel služi samo za slušanje muzike

Otkrila je i kako joj smeta svjetlo te da ima sunčane naočale od jutra do mraka, te da se pomalo i navikava na cijelu situaciju. Preporuka joj je da što više šeta i da gleda u daljinu: ” Hvala i vama koji se sa mnom sigurno suosjećate, i ja bih s vama. Antivaksere molim da mi ne pišu kako mi se ovo dogodilo, jer sam se vakcinisala. Vakseri neka mi šalju pisma utjehe i dobre želje. Sve ću pročitati kad se “prosvijetlim”. Doviđenja, nadam se. Tek kad si slijep, naslućuješ kako je svet lijep”, istakla je Vedrana u svom obraćanju.

 

Preporučeno